Säker betalning med Klarna
  Snabb leverans (2-7 arbetsdagar)

 

Från generation till generation...

Cronerts Guld grundades av guldsmeden Arne Cronert 1943. Efter sin tid på konstfack letade Arne efter en butik och hittade en här i Kristianstad som han tyckte passade. Flyttlasset gick från Katrineholm och han började att sälja sportpriser och en del smycken. Efterhand som butiken växte tog smyckena överhand. Företaget fanns tidigare i en mindre lokal på Östra Storgatan 40 men flyttade till en lite större lokal 1960. Hela flytten gjordes med en dragkärra som drogs mellan lokalerna för hand.

Eva tog sina första steg i butiken och har tillbringat både sommar och jullov här. Hon gick som Guldsmedslärling hos sin far. Sitt gesällprov tog hon 1972. Eva tilldelades mästarbrevet 23 oktober 1986 och fick titeln guldsmedsmästare.

1989 lämnade Arne o Birgit Cronert över rörelsen till Eva.

Iden utgivna boken av Lillemor Olsson "Silver - från Vä och Kristianstad" kan man läsa om att Eva var den första kvinnliga guldsmeden i Kristianstad och om hur Arne fick det ärofyllda uppdraget att tillverka Norra Ströös brudkrona och hur han 1953 tilldelades tilteln Kunglig Hovleverantör.

I butiken arbetar också 3.e generationen, Eva´s dotter Jannica sedan hon tog studenten 1991. 2013 firade vi 70 år och i december samma år tog Eva´s dotter Jannica över rörelsen och tänker driva den vidare med samma glöd och glädje som sin mamma och morfar och fortsätta ge personlig service och ha kunden i fokus.

2013 hade vi stort event med Laila Bagge i butiken.

2015 var vi finalister i utmärkelsen om Årets Butik i Kristianstad.

2016 vann vi utmärkelsen Årets Butik i Kristianstad.

2016 hade vi stort event med Lars Wallin i butiken.

2017 var vi åter igen finalister i utmärkelsen om Årets Butik i Kristianstad.

 2018 firade butiken 75år

2018 hade vi stort event med Carolina Gynning i butiken.

2021 tog Jannica steget och flyttade butiken till en dubbelt så stor lokal för att kunna forstätta att utveckla sitt sortiment med bl.a mer inredning. Flytten gick till Västra Storgatan 39 efter 61år i samma lokal på Östra Storgatan 34.

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen